Peste 90% din elevii Liceului Teoretic „General Dragalina” au răspuns „Da” programului de pregătire în vederea examenelor naţionale

Dorul de a fi din nou la școală, împreună cu ceilalți colegi, dar mai ales apropierea cu pași repezi de Evaluarea Națională și Bacalaureat i-au determinat pe elevii anilor terminali ai Liceului Teoretic „General Dragalina” să trateze cu seriozitate programul de pregătire în vederea examenelor naționale, desfășurat în perioada 2-12 iunie. Peste 90% din absolvenți au răspuns afirmativ îmbunătățirii bagajului de cunoștințe, obținerea de rezultate notabile fiind extrem de importantă vizavi de accesul spre ciclul liceal, respectiv mediul universitar.

„La activitățile de pregătire suplimentară pentru examenele naționale, organizate pentru elevii Liceului Teoretic «General Dragalina» din Oravița în perioada 2-12 iunie 2020, peste 90% dintre absolvenți au răspuns afirmativ. Astfel, 73 din 75 de elevi ai claselor a XII-a, respectiv 28 din 34 de elevi ai clasei a VIII-a s-au întors la școală pentru două săptămâni, timp în care au consolidat cunoștințele dobândite anterior, în vederea obținerii unor rezultate frumoase la examene”, a precizat managerul instituției de învățământ de pe Valea Carașului, Alideia Țepeneu.

Deși nu s-au putut bucura de pauze cu ceilalți colegi, pe coridoarele liceului, totuși tinerii nu doar că au fost punctuali, dar au dat dovadă de responsabilitate și au conștientizat importanța respectării cu strictețe a regulilor impuse vizavi de prevenirea infectării cu noul coronavirus, purtarea măștilor și urmărirea traseului indicat până în sala de pregătire nefiind lucruri greu de îndeplinit atunci când în celălalt taler al balanței se afla cheia succesului în ascensiunea lor profesională.

Referitor la gradul de participare al tinerilor, directorul LTGD Oravița a subliniat: „Numărul mare al elevilor înscriși la aceste activități, prezența zilnică la cursuri, dar și interesul manifestat de aceștia în timpul lecțiilor online ne dau speranță că rezultatele la examene vor fi, ca și în alți ani, remarcabile. Cu atât mai mult în acest an, în care programa pentru examen nu mai include conținuturile semestrului al II-lea, sperăm la un procent și mai ridicat de promovabilitate”.

Cum săptămâna trecută, vineri, 12 iunie, programul de pregătire pentru examenele naționale a trecut linia de finish, conducerea liceului le-a pregătit tinerilor un moment special, gata să le aducă aminte, peste ani, că generația 2020 a fost într-adevăr o generație specială:

„Ne-am despărțit de ei cu emoție și tristețe. Aflați pentru ultima zi la activitățile de pregătire pentru examenele naționale, clopoțelul a sunat pentru ultima oară…de ieșire. Cu baloane și flori, cu îmbrățișări din priviri și cu mândrie, i-am întâmpinat la ieșire pe terenul de sport, unde au făcut un ultim popas, pentru a ne lua rămas bun. Le-am oferit tuturor diplomă de absolvent dragalinez 2020 pentru sfârșitul unei povești frumoase scrise împreună pe băncile bătrânului liceu orăvițean. Și cum toate poveștile frumoase au final fericit, deși nu i-am avut alături pe colegii mai mici și nici pe părinți, pentru a respecta măsurile impuse de autorități, îmi doresc ca finalul poveștii promoției 2020 să însemne rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Le urez mult succes la acest examen important, le sunt sufletește alături și cred în reușita lor”, a mai ținut să puncteze managerul liceului orăvițean.