Peste 800 de amenzi, împărțite în ultima lună șoferilor care staționează în locurile nepermise

Polițiștii locali au dat peste 800 de sancțiuni, într-o singură lună, șoferilor care și-au lăsat mașinile parcate pe zona pietonală, piste de biciclete, în intersecții sau în stațiile mijloacelor de transport în comun. Alte aproape 140 de mașini au fost ridicate de pe domeniul public pentru că șoferii au încălcat legislația. 

Cele mai multe sancțiuni au fost date șoferilor care și-au parcat mașinile în zone nepermise din centrul Timișoarei. Astfel, în luna februarie, polițiștii locali au dat 802 sancțiuni și au lipit 748 de colante autoadezive în cazul mașinilor ai căror șoferi au oprit sau staționat în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, fie în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

În cazul a 139 de conducători auto s-a luat măsura ridicării autovehiculelor staționate neregulamentar.

leader board 728 x 90 px

„Poliția Locală Timișoara atrage atenția tuturor celor care obișnuiesc să încalce legislația că, de curând, SDM a achiziționat o a treia autospecială de ridicări și va putea sprijini astfel și mai mult activitatea de fluidizare a circulației desfășurată de polițiștii locali în teren. Potrivit OUG 195/2002, sancțiunile se încadrează, în funcție de faptă, oprire, respectiv staționare, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități între 2.000 și 10.000 lei.”, transmite Poliția locală.

Timișorenii care observă astfel de situații pot semnala Poliția locală la 0256.968 sau 0256.246.112.

Foto: Poliția Locală Timișoara