Peste 70% din exploatațiile agricole din Caraș-Severin, recenzate de la debutul Recensământului Agricol

Până la sfârșitul lunii iulie, aproximativ 300 de recenzori colectează date și informații despre structura exploatațiilor agricole din Caraș-Severin, urmând ca la final să avem o situație clară cu privire la utilizarea terenurilor agricole, efectivele de animale, activitățile agricole desfășurate de cărășeni ori numărul adăposturilor de animale existent la nivel județean.

La aproape două luni de la debutul Recensământului General Agricol, au fost recenzate în Caraș-Severin 32.759 de exploatații agricole, dintr-un total de 45.736. Potrivit datelor Direcției Agricole Caraș-Severin, în comunele Brebu Nou, Marga, Socol și Văliug activitatea de recenzare s-a încheiat și se apropie de final la Ticvaniu Mare, Iablanița și Oravița, unde au fost recenzate peste 95% din exploatații.

Procesul decurge bine și în comunele Slatina-Timiș, Cornea și Răcășdia, însă există și zone unde recenzorii întâmpină dificultăți, iar colectarea datelor decurge anevoios. „Sunt în continuare probleme cu lipsa semnalului sau semnal slab la GPS pe tabletele folosite de recenzori, mai ales în zonele Cornereva, Ezeriș, Coronini, Șopotu Nou și așa mai departe, dar sunt convins că vom reuși să recenzăm toate gospodăriile pe care le avem până la sfârșitul acestei luni. Pe această cale doresc să fac, încă o dată, apel către cetățeni, către conducătorii exploatațiilor agricole, să vină în întâmpinarea cerințelor recenzorilor, iar acestora din urmă să fie foarte activi în această perioadă pentru că județul trebuie să încheie cu brio această activitate importantă.”, ne-a declarat ing. Liviu Munteanu, directorul interimar al Direcției Județene Agricole.

leader board 728 x 90 px

Datele recensământului vor fi folosite de Uniunea Europeană pentru acordarea de subvenții, dar și de către Guvern pentru creionarea strategiei agricole din următorii ani.