Peste 600 de gospodării din comuna Vărădia vor fi racordate la rețeaua de apă în această toamnă

varadia nou

Proiectul la care se lucrează încă din vară urmează a fi finalizat până cel târziu la jumătatea lunii viitoare, dă asigurări primarul comunei Vărădia, Dănuț Ionel Mușa. Vor fi legate la rețeaua de apă aproape 650 de gospodării.

Dacă problema apei este ca și rezolvată, administrația locală din Vărădia își îndreaptă acum atenția spre introducerea în comună a sistemului de canalizare. „Racordarea gospodăriilor la apă se încheie în maximum o lună. Ne dorim să reușim să obținem finanțare și pentru canal, însă rămâne de văzut ce opțiuni vom avea. Noi suntem și în asociația cu Acvabanat, dar vom depune studiul DALI și la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării, pe Programul «Anghel Saligny».”, spune primarul Mușa.

Edilul din Vărădia mai speră ca anul viitor cele două proiecte depuse la Compania Națională de Investiții să intre la finanțare și ușor, ușor să prindă contur. „La Mercina nu mai avem cămin, clădirea fiind revendicată de Biserică cu mai mulți ani în urmă. Așa că am făcut toate demersurile necesare și am depus la CNI studiul de fezabilitate, ridicări topo, studii geo, absolut tot ceea ce ni s-a cerut și sperăm să intrăm la finanțare cu acest proiect. În privința sălii de sport de la Vărădia, lucrurile sunt mult mai clare, pentru că lucrarea a fost scoasă la licitație de cei de la CNI.”, a concluzionat Dănuț Mușa.