Peste 6 milioane de lei pentru cea mai tare sală de sport din Reșița

Deși mai e foarte puțin până la vacanța de vară, elevii din Reșița au toate motivele să aștepte cu nerăbdare sosirea toamnei. A fost inaugurată cea mai tare sală de sport din oraș, una despre care se vorbește încă din 2017.

Sala de sport modernă, despre care se vorbește de aproape 2 ani, a fost inaugurată, într-un final, procesul verbal de recepție fiind semnat de primarul Ioan Popa, în prezența unui reprezentant al Companiei Naționale de Investiții. În septembrie 2017, inspectorul general al ISJ Caraș-Severin de atunci, Ioan Benga, vorbea despre o sală modernă, care nu va fi doar a elevilor de la „Mircea Eliade”, ci a tuturor copiilor din Govândari, prevestind o bază sportivă și chiar un campus al colegiului. Despre inițiativa lui Benga a vorbit inclusiv primarul Popa: „Trebuie să menționez faptul că un merit deosebit pentru lucrarea asta sau pentru proiectul acesta îl are Ioan Benga pentru că obținerea finanțării de la CNI s-a făcut pe vremea când dânsul era deputat, dacă nu mă înșel, în Parlament. Este liceul lui de suflet și a tras pentru el. E foarte bine. Orice investiție făcută în oraș e de bun augur și îi mulțumesc pentru implicare”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ce anume s-a făcut, în cele din urmă? „Sala are încălzire în pardoseală, are climatizare pe timp de vară, vestiare are suficiente, are patru vestiare jos cu dușuri și absolut tot ce trebuie. Are tribună, adică putem să organizăm și competiții în care să vină părinți, copii și să vadă evoluția copiilor. Eu sunt foarte mulțumit de lucrare”, a explicat primarul Popa.

Pe fostul teren de zgură unde, în fiecare weekend, timp de mai mulți ani, se organiza piața de vechituri, au apărut acum, pe lângă sala de sport imensă, câțiva arbori și spații verzi.

Valoarea totală a investiției este de circa 6,2 milioane de lei. În atribuțiile Primăriei Reșița a intrat conectarea la utilități: apă, curent, gaz, canalizare. Licitația a fost câștigată de o firmă din Buzău, dar care a subcontractat imediat lucrarea către CrstiCons, o firmă din Reșița „și practic acest lucru mă bucură pentru că din cei 6,1-6,2 milioane de lei, cea mai mare parte din bani au rămas în oraș”, mai spune primarul.

„Chiar ne bucurăm că această investiție s-a finalizat și că va fi utilă orașului Reșița. Investiție care practic va fi utilă liceului, cât și probabil elevilor care vor putea să desfășoare competiții și activități din tot orașul. S-a finalizat cu bine, e o lucrare care merită toată atenția orașului și să sperăm că vor mai fi investiții de genul acesta în oraș. Este un oraș care ar trebui cumva resuscitat la nivel de sport. Mai departe vă doresc să-l folosiți cu bine”, a fost mesajul lui Marius Mihăiescu, reprezentantul CNI.

banner 970 x 250