Peste 500 de păsări și animale mici de rasă, în competiţie la Caransebeș. În acest weekend!

po 1000x100px (3)

Sala Polivalentă din Caransebeș găzduiește în premieră, până duminică, 16 decembrie, o nouă ediție a Expoziției Anuale Județene de Păsări de Curte, Păsări Ornamentale, Porumbei, Iepuri și Păsări Exotice.

Pentru că spațiul este generos, membrii Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale Mici de Rasă Fauna Cărășeană au expus peste 500 de exemplare: păsări de curte, porumbei, iepuri, fazani, păuni, curci, papagali, pentru tot publicul, atât pentru cei mici, care se bucură când văd papagalii și canarii, cât și pentru adulți, iubitori de păsări.

„După Reșița anul trecut, acum asociația județeană organizează expoziția la Caransebeș, în urma jurizării s-au desemnat 70 de campioni județeni. Premiile vor fi înmânate duminică la ora 12.00 crescătorilor care vor primi diploma de campion județean, plus un fanion omagial”, ne-a declarat Alin Deteșean, președintele asociației. Acesta a făcut și o analogie între mașinile de lux sau mărcile binecunoscute de mașini și campionii aflați în expoziție:

„Pot să aprecieze Mercedes-ul găinilor, care este rasa Brahma, Maybach-ul iepurilor – rasa Uriaș German, rasele care ies în evidență prin mărime, păsări care ajung la 5-6 kg, iar iepurii, chiar la 10 kg, mai sunt păuni, fazani care sunt deosebiți prin colorit, penaj și formă, gâștele Toulouse de 10-12 kg care ies în evidență și porumbei, care fac deliciul publicului”, a menționat medicul veterinar Alin Deteșean.

banner 1000 x 100 hd

Președintele asociației județene a mai adăugat că în expoziție sunt și 4 crescători care au participat la Campionatul European de Păsări, Iepuri și Porumbei, care s-a desfășurat în Danemarca, iar la rasa Gât Golaș de Transilvania s-a obținut medalia de aur la europene.

La deschiderea evenimentul a participat și primarul Caransebeșului Felix Borcean, alături de city managerul Andrei Ungur, care au felicitat organizatorii acestei expoziții, ce poate vizitată la acest sfârșit de săptămână.

03 britannia 1000 x 100 gif