Peste 50 de utilaje, pe drumurile județene

ANM a emis atenţionare de cod galben pentru judeţul Caraş-Severin, iar fenomenele vizate sunt de ninsori abundente şi viscol, cu intensificari sustinute ale vântului. Potrivit meteorologilor, vitezele vor depăşi 70 de kilometri/oră, viscolind şi spulberând zăpada. Avertizarea se întinde până la ora 18.00.

„Astăzi, 25 ianuarie 2012, pe drumurile judeţene s-a acţionat cu 65 de utilaje specifice şi au fost împrăştiatze circa 750 de tone de materiale antiderapante în toate zonele judeţului Caraş-Severin, respectiv Muntii Semenic, Muntele Mic, Valea Almăjului, Clisura Dunării, Valea Caraşului, pentru asigurarea desfăşurării traficului rutier”, potrivit comandamentului de iarnă al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin.

Menţionăm că în anumite zone se circulă în condiţii de iarnă, fapt pentru care membrii comandamentului fac apel la participanţii la trafic să aibă autovehiculele echipate în mod corespunzător: cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri. De asemenea, din portbagaj nu trebuie să le lipsească sacul de nisip şi o lopată.