Peste 5 milioane de lei se vor investi în reabilitarea Vilei Popov din Caransebeș

Au început lucrările la Centrul pentru Persoane Vârstnice, un proiect cu finanțare europeană implementat de Primăria Municipiului Caransebeș. 

Conducerea administrației publice locale a emis ordinul de începere a lucrărilor și a predat amplasamentul către firma din Timișoara care va reabilita imobilul.

Centrul se va amenaja pe o locație din cartierul Teiuș, „Vila Popov”, care în perioada interbelică a fost o clădire emblematică pentru orașul de pe Timiș și Sebeș.

Lucrările se vor întinde pe parcursul a doi ani și constau în consolidare, reabilitare, refacere integrală a instalațiilor de apă-canal, dar și a celor electrice și termice în interior, a fațadei, acoperișului și tâmplăriei, prin păstrarea a cât mai multor elemente arhitecturale originale. Valoarea proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 este de 5,2 milioane lei, fără TVA.

Pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele vârstnice cărora le este adresată această investiție pe fonduri europene, Vila Popov este și una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeș, iar renovarea ei nu face altceva decât să completeze aspectul deosebit al Teiușului.”, a declarat primarul Felix Borcean.