Peste 5 milioane de lei pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Timișoara!

Unitatea de Primiri Urgențe din cel mai mare spital din Banat va beneficia de investiții majore, de peste 5 milioane de lei. Proiectul, care implică în proporție de jumătate fonduri europene, presupune modernizarea UPU, dar și extinderea capacității unității, precum și modernizarea secției de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara.

La Consiliul Județean Timiș s-a semnat luni contractul pentru realizarea proiectului de care va beneficia Unitatea de Primiri Urgențe. Licitația a fost câștigată de firma M&Dario Com SRL, care are un termen de 5 luni pentru a realiza proiectul, iar apoi se va da și ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul, care se ridică la 5.122.000 de lei, are asigurată o finanțare de 50% din fonduri europene, 48% din fonduri guvernamentale și 2% este contribuția Consiliului Județean Timiș. Prin extinderea cu peste 800 de mp a unității, birourile din actualul spațiu vor fi relocate. Astfel, UPU va avea în loc de 24 de paturi, câte are acum, 30. Investiția vizează trei nivele: subsol, parter și etaj.

Directorul Spitalului Județean, Marius Craina, spune că fără investițiile din ultimii 5 ani, și unitatea spitalicească ce deservește județul Timiș și toată zona de vest ar fi ajuns la știri, din cauza condițiilor total defavorabile pacienților. „Ceea ce noi ne dorim să facem, un spital european într-o țară europeană, cu acte medicale de calitate europeană, e aproape îndeplinit. Extinderea este absolut necesară, la fel și dotarea cu aparatură medicală și modernizarea. Probabil ne-am fi văzut și noi la televizor dacă aceste investiții nu ar fi avut loc. La spital nu am avut niciun fel de probleme de personal, de adresabilitate, de atitudine față de pacienți”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean.

Despre importanța investițiilor în UPU, unde vin anual 74.000 de pacienți, a vorbit și coordonatorul secției, doctorul Mihai Grecu. „Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean are de departe un colectiv de profesioniști, cărora jobul nostru este să le punem la dispoziție cele mai bune condiții pentru a asista pacienții, care sunt în final principalii beneficiari. Investiția vizează trei aspecte importante: o creștere cu 25% a grupului de posturi de lucru unde putem să asistăm, apoi, crearea unui circuit funcțional în ceea ce privește triajul pacienților și asigurarea condițiilor pacienților și aparținătorilor lor pe parcursul șederii la UPU. Nu facem parte din categoria celor care încearcă să facă așteptarea neplăcută pentru că poate oamenii pleacă Nu, oamenii nu pleacă, oamenii rămân să-și caute sănătatea. Singura problemă e atunci când nu le oferi condiții”, a precizat Mihai Grecu.

Investiția la UPU nu e singura de la Spitalul Județean. Săptămâna aceasta va fi inaugurată și Clinica de Mari Arși, realizată cu sprijinul CJT. „Vrem un spital de elită, așa cum Timișul merită, prin prisma calității actului medical”, a precizat președintele forului județean, Călin Dobra.