Peste 4,4 milioane de lei pentru servicii sociale în Caraș-Severin

cresa timisoara

Suma revine Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru înființarea unei case de tip familial și a unui centru de zi.

19 contracte de finanțare, în valoare totală de 63.097.467 de lei, au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.

Dintre acestea, 9 vizează creșterea eficienței energetice, modernizarea infrastructurii sociale, educaționale și rutiere, iar alte 10 au ca obiective dezvoltarea activităților și achiziția de echipamente și utilaje performante, în vederea creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii, anunță reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Printre județele pentru care s-au semnat contracte de finanțare pentru astfel de investiții se numără și Caraș-Severinul. Potrivit Ministerului Dezvoltării, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin va beneficia de 4.497.515 de lei, în vederea înființării unei case de tip familial și a unui centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie. Ambele unități vor fi înființate în municipiul Reșița.

banner 970 x 250