Jaro Marșalic: „Protejăm locurile de muncă ale celor care au fost în linia întâi!”

jaro marsalic

Deputatul PNL de Caraș-Severin, chirurgul Jaro Marșalic, a fost unul dintre principalii susținători ai proiectului de lege care le permite celor care au venit să îmbrace halatele alte în perioada pandemiei, când sistemul medical românesc era depășit, să muncească în continuare în spitalele din țară!

Personalul medical sanitar care a fost angajat în perioada pandemiei își va putea continua activitatea în același post dacă vor promova concursurile pentru angajarea pe durată nedeterminată. Asta după ce deputații au aprobat cu largă majoritate inițiativa legislativă. După ce legea va intra în vigoare, aceștia vor continua să lucreze pe aceeași poziție vreme de 90 de zile, timp în care vor fi organizate concursuri.

„Protejăm locurile de muncă ale celor care au fost în linia întâi în pandemie, deci în cele mai grele momente din ultimii 2 ani! Medicii, asistenţii medicali din spitale sau serviciile de ambulanţă, angajaţii DSP sau cei din domeniul asistenţei sociale, încadraţi pe o perioadă determinată, cu toţii au dorit să-şi salveze semenii şi, în acest sens, au făcut mari eforturi şi sacrificii. Este un gest de reparație morală să poată lucra în continuare și în condiții normale! De aceea, am votat, alături de colegii mei parlamentari , proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de COVID-19, a fost încadrat pe perioadă determinată, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, a declarat parlamentarul de Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Marșalic mai spune că măsura vine şi în sprijinul instituţiilor care au beneficiat de serviciile angajaţilor, având în vedere experienţa profesională dobândită în perioada stării de alertă, foarte importantă pentru personalul din sănătate, respectiv asistenţă socială.

banner 970 x 250