Peste 41 de milioane de lei pentru infrastructura de apă și canal la Moldova Nouă

Locuitorii din Moldova Nouă au un nou amplu șantier deschis pe străzile orașului lor. Lucrările de reabilitare sau extindere a reţelelor de apă și canal au început deja pe strada 1 Decembrie. Au fost obţinute autorizaţiile de spargere şi pentru străzile Minerului, Dunării şi aducţiunea spre rezervorul Dealul Viilor.

Societatea Aquacaraș SA, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Caraș-Severin, a început la Moldova Nouă lucrările  din cadrul Proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş Severin”. Valoarea acestora se ridică la peste 41 de milioane 339 de mii de lei.

Proiectul Aquacaraș prevede în oraşul Moldova Nouă reabilitarea reţelei de apă pentru 30 străzi însumând 15,074 km, extinderea reţelei de apă pentru 9 străzi însumând 5,615 km, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pe 26 străzi însumând 12 km și extinderea reţelei de canalizare menajeră pe 20 străzi însumând 13,201 km. Proiectul pentru „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş Severin”  cuprinde și reabilitarea Staţiei de tratare a apei, realizarea a două puţuri de forare noi şi construirea unei noi Staţii de epurare a apelor uzate, se mai arată în comunicatul remis presei de societatea Aquacaraș.