Peste 40.000 de elevi nu s-au înscris la examenul de bacalaureat! „Ministerul Educației trebuie să ia măsuri urgente!”

marius damian
banner publicitar

Elevii români au început susținerea probelor pentru examenul de bacalaureat, însă din nefericire s-a constatat faptul că în acest an peste 40.000 de elevi nu s-au înscris pentru a susține examenul. Ministerul Educației trebuie să intervină de urgență, consideră deputatul Marius Damian.

Mulți dintre acești copii au renunțat la studii încă din timpul pandemiei, din cauza sistemului de învățământ în online, care i-a pus în dificultate pe majoritatea, cei mai afectați fiind cei din zonele rurale.

„Aproape doi ani de învățământ în online și-au pus amprenta pe elevii români, iar astăzi concluziile pot fi trase de oricare dintre noi. Dacă elevii români nu sunt susținuți, gradul de renunțare la studii va fi tot mai ridicat, iar acest lucru vine la pachet cu multe altele, cum ar fi un deficit de personal în majoritatea domeniilor și un număr tot mai mare de tineri care aleg să părăsească România pentru a lucra în străinătate. Situația actuală este îngrijorătoare și trebuie luate măsuri urgente astfel încât să crească numărul celor care aleg să susțină examenul de bacalaureat și să urmeze studii superioare.”, spune deputatul PSD, Marius Damian.

Parlamentarul le transmite un mesaj de încurajare tuturor elevilor: pe viitor această diplomă de bacalaureat, care astăzi poate nu li se pare importantă, le poate schimba viața în bine pe termen lung.

Marius Damian are un mesaj și pentru Ministerul Educației: „trebuie să ia măsuri urgente și concrete astfel încât să nu ne mai confruntăm cu astfel de situații și să îi încurajeze pe cei care au ales să nu susțină în acest an examenul de bacalaureat să se înscrie la sesiunile viitoare pentru a obține diploma de bacalaureat. Guvernanții trebuie să fie mai atenți la nevoile acestor elevi și să le vină în ajutor, cu toții trebuie să lucrăm activ pentru ca elevii români să aibă șansa unui viitor mai bun, iar primul pas este asigurarea accesului la educație pentru toți copiii.”