Peste 4.200 de absolvenți de liceu din Timiș, așteptați la BAC

Emoții mari pentru peste 4.200 de absolvenți de liceu din județul Timiș. La sfârșitul acestei luni, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-au înscris 4.261 de candidați, din care 3.545 provin din promoția actuală, iar restul din promoții anterioare.

Pe de altă parte, numărul elevilor care au terminat clasa a XII-a în acest an școlar este mult mai mare. Inspectoratul Școlar Timiș transmite că este vorba de 4.904 absolvenți de liceu, însă 1.400 dintre ei nu au dorit să se înscrie la BAC.

leader board 728 x 90 px

Anul trecut am avut cu o mie de candidați mai mulți înscriși la BAC față de acest an, pentru că a fost un zvon, se discuta perspectiva echivalării examenului cu notele pe discipline din timpul liceului. Atunci s-au înscris mulți candidați din promoția anterioară. A fost un lucru bun că nu s-a ajuns în acea situație și examenul de Bacalaureat s-a ținut. În ceea privește promoția actuală, majoritatea elevilor care termină liceul la zi vin și la BAC. Nu se pot înscrie la examen copiii corigenți și, de obicei, cei care termină la seral sau la fără frecvență nu doresc să dea BAC-ul”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

La nivelul Timișului vor fi organizate 32 de centre de examen, plus trei centre zonale în care vor fi corectate lucrările unor elevi din alte județe.

La fel ca în anul precedent, probele de competențe nu vor fi susținute, ci vor fi echivalate, iar probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep în data de 28 iunie.