Peste 4.000 de oameni și-au făcut investigații cu computerul tomograf!

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Reșița a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat că proiectul transfrontalier ,,Sănătate fără frontiere” a ajuns la final.

Deși s-a încheiat, cetățenii vor beneficia pe termen lung de achizițiile făcute din fondurile Uniunii Europene. ,,Implementarea a început în decembrie 2012 și iată că acum, în decembrie 2014, acest proiect s-a finalizat cu o contribuție substanțială pentru calitatea serviciilor medicale realizate de Spitalul Județean. Noi, ca parteneri în acest proiect, am achiziționat un computer tomograf cu 64 de slice-uri de ultimă generație. Acest computer tomograf a arătat deja populației Reșiței și Caraș-Severinului utilitatea existenței lui prin diagnosticele rapide și de înaltă fiabilitate realizate”, a declarat astăzi directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o.

Mai exact, din 20 ianuarie 2014 și până în prezent, s-au realizat 4013 investigații. 993 au fost realizate pentru reșițeni și 2.967 pentru cetățeni din Caraș-Severin. ,,Pe lângă aceste investigații, avem satisfacția să vă anunțăm că s-au realizat și 52 de investigații de tip CT la pacienți din afara județului, iar una a fost realizată unui cetățean german. Iată că aria investigațională a acestui aparat s-a extins și și-a demonstrat calitățile realizate o dată prin posibilitatea de investigare și a doua oară prin diagnosticul pus de medicii noștri specialiști”, a adăugat managerul. Acesta a amintit că achiziția și derularea proiectului n-ar fi fost posibile fără sprijinul Consiliului Județean, for în a cărui administrare se află cel mai important spital din Caraș-Severin.

Dacă la Reșița s-a cumpărat un computer tomograf, la partenerii sârbi a fost reabilitat un corp de clădire al spitalului comunal. Valoarea proiectului s-a ridicat la peste 2,1 milioane de euro, iar din această sumă Spitalul Județean de Urgență a beneficiat de aproape 900.000 de euro. Din echipa de proiect au făcut parte, pe lângă manager, și Violeta Florea, Adriana Nandriș, Alexandru Țurescu, Silviu Tinca și Cătălin Bulzan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/