Peste 300 de remorci cu resturi vegetale! Curățenia continuă!

deseuri vegetale

Din cauza timpului de multe ori nefavorabil, campania de curățenie de pe străzile Lugojului se prelungește pe mai multe zile.

„A rezultat cel mai mare volum de crengi și resturi vegetale de când noi ne ocupăm de această campania de curățenie. Zilnic au fost transportate la rampă nouă remorci. În total, în cele 34 de zile, am adunat din oraș 306 remorci cu resturi vegetale”, au declarat responsabilii de la Sere și Spații Verzi.

Varianta cu apeluri telefonice de la cetățeni s-a dovedit a fi o soluție mai bună decât cea cu programarea pe străzi, utilizată în prima ediție a campaniei, din anul 2021.

Atât în campania din acest an, cât și în cea din anul trecut, lugojenii au apreciat faptul că, după ce resturile vegetale le-au fost îndepărtate din fața caselor, angajații de la SSPV au făcut curățenie bec, măturând și lăsând trotuarul perfect curat.

Cositul ierbii, prioritar

La rândul lui, primarul Bogdan Ștefan Blidariu spune că nu se vor mai face toaletări de arbori, prioritatea nr. 1 fiind cositul ierbii: „Arborii au intrat, la ora actuală, în vegetație și nu se mai fac toaletări până la toamnă. După curățenia de primăvară, prioritatea noastră va fi cositul ierbii. În ultimele zile a plouat mult, se anunță acum temperaturi ridicate și iarba va crește repede. Cu orice mijloace, creșterea ierbii nu trebuie să ne scape de sub control. Anul trecut, au acționat colegii de la Sere, împreună cu cei de la Administrare Patrimoniu. Cei de la Administrare Patrimoniu mai au contract de cosit doar până la sfârșitul lunii aprilie. Au avut un contract vechi de montat bănci și coșuri de gunoi, precum și de cosit, care expiră la 30 aprilie. Tehnic, ei nu au voie să mai încheie un alt contract. Și atunci avem două posibilități: să apelăm la Serviciul Sere ori să externalizăm activitatea, în perioada următoare. Până la 30 aprilie, vor cosi și ei, și cei de la sere. La Administrare Patrimoniu s-a atribuit direct acțiunea de salubrizare a orașului și nu mai este voie să i se atribuie alte contracte acestei societăți”, adaugă Blidariu.

Două locuri pentru compost

Cât despre un nou tocător de deșeuri vegetale de capacitate mai mare, s-a renunțat la varianta achiziționării acestuia.

„Resturile vegetale nu s-au mai tocat pe loc, în fața caselor, ci au fost duse în două locuri pentru a fi tocate acolo și transformate în compost. Sigur a fost varianta mai bună, în acest fel oamenii nu au mai pierdut timp. Cele două locuri alese pentru reciclarea materialului organic au fost lângă Uzina de Apă 1 și pe strada Bocșei, pentru Lugojul Român, respectiv cel German”, a precizat primarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/