Peste 300 de proiectile active descoperite la Caransebeș! Uitate de aproape 20 de ani?

Zona Valea Cenchii a fost împânzită astăzi de reprezentanți ai Poliției, ISU și Armatei, după ce într-unul dintre fostele depozite au U.M 01172 au fost descoperite 312 de proiectile.

Deși s-a crezut inițial că armamentul este din al doilea Război Mondial, se pare că, de fapt la momentul predării către Primăria Caransebeș a spațiilor și terenurilor fostei Unități Militare, din cartierul Valea Cenchii, undeva s-au pierdut câteva cutii cu armament. Dintre cele 312 de proiectile active, nefolosite, dar fără focos s-a constatat că 4 sunt aruncătoare A.G 9.

Precizăm că fostele depozite ale U.M 01172 din Caransebeș s-au predat Primăriei Caransebeș în anul 2003, astfel că de aproape 20 de ani armamentul a stat în zona Valea Cenchii. Ce se întâmpla dacă era găsit de cei care locuiesc în zonă? poate chiar de copiii care se joacă în cartier?

leader board 728 x 90 px

Potrivit ISU este vorba de 312 proiectile antitanc PG 2 de exercițiu, care nu constituie un pericol. Acestea au fost luate în primire spre pază, de Poliția Locală, urmând a fi ridicate în vederea distrugerii.

Pentru că în ultimii ani cartierul Valea Cenchii se află în plină dezvoltare urbanistică, Primăria Caransebeș a realizat un proiect de acordare de loturi de teren tinerilor pentru construirea unei locuințe. Pentru Planul Urbanistic s-au aflat astăzi în Valea Cenchii angajații Primăriei care au dat peste armament.

FOTO: radiochisinau.md