Peste 3.400 de elevi navetiști în Timiș. Ministerul Educației nu asigură banii de transport

Semnal de alarmă tras de Asociația Elevilor din Timiș. Reprezentanții ONG-ului susțin că doar la nivelul județului sunt peste 3.400 de elevi care fac naveta, iar Ministerul Educației nu asigură fondurile necesare decontării transportului.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este criticat în termeni duri de către Asociația Elevilor din Timiș. Asta pentru că nu sunt asigurate fondurile necesare pentru asigurarea gratuității transportului elevilor, în acest an.

Sistemul de învățământ din România are nevoie de schimbări! Transportul elevilor este cea mai importantă cauză a abandonului școlar, iar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, refuză să introducă fondurile necesare pentru asigurarea gratuități transportului elevilor în bugetul pe 2022”, a transmis Asociația Elevilor din Timiș.

Elevii atrag atenția asupra faptului că doar în județul Timiș sunt peste 3.400 de copii care fac naveta și care nu vor primi bani pentru decontarea transportului.

Doar în județul Timiș sunt peste 3.400 de elevi navetiști, iar Asociaţia Elevilor din Timiș nu poate să fie spectator încă un an la modul în care autoritățile publice distrug educația din România. Solicităm public ministrului Educației să nu își mai bată joc încă un an de elevii navetiști și să asigure fondurile pentru transportul elevilor navetiști”, a informat Asociația Elevilor din Timiș.