Peste 3.000 de timișoreni, implicați în inițiativele finanțate prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”

fondul pentru un viitor mai bun in comunitati 2
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Cele 5 inițiative comunitare mobilizate de Fundația Comunitară Timișoara s-au concretizat în mai puțin de 9 luni în sute de acțiuni de voluntariat de care au beneficiat direct mii de timişoreni.

Fundația Comunitară Timişoara anunță finalizarea cu succes a 5 inițiative comunitare prin care s-au implementat soluții civice creative la provocări locale în domeniile educaţie şi protejarea mediului în Timişoara. Inițiativele au beneficiat de mentorare din partea Fundației Comunitare și de microgranturi nerambursabile în valoare de 245.000 de lei din partea Lidl România. Ediţia a patra a programului „Fondului pentru un viitor mai bun în comunități” s-a desfășurat simultan în Timişoara și în alte patru orașe din țară.

Cele două direcții strategice ale programului implementat la Timişoara au însemnat peste 140 de activități inovatoare și variate pentru comunitatea timişoreană, în care au fost implicați sute de voluntari. Iniţiativele locale susţinute prin program au avut următoarele rezultate:

  • Proiectul „Shakespeare’s English Garden”, implementat de Asociația de Intervenție și Regenerare Comunitară, înseamnă o grădină urbană în curtea Liceului Teoretic „William Shakespeare” unde, cu ajutorul voluntarilor, au avut loc activităţi de grădinărit pentru comunitate.
  • Proiectul „Capitala în Curtea TA”, propus de Asociaţia Culturală Diogene, a însemnat o serie de 16 evenimente culturale şi de socializare pentru ca 4 micro-comunități locale din cartiere să regândească curțile lor ca spații care le asigură starea de bine.
  • „building.a.home”, o inițiativă pilot de locuire socială și incluzivă dezvoltată de Asociația Centrul Cultural Plai, alături de UnLoc/ Fundația de Abilitare Speranța, a transformat containere maritime, scoase din uz, în mici locuințe modulare. Totodată, au avut loc și 12 ateliere şi activităţi comunitare.
  • „Superhumans România – Psihoeducație pentru Timişoara” a adus în atenția comunității timișorene subiectul sănătății mintale, prin peste 20 de evenimente şi întâlniri cu specialişti și 5 intervenții artistice de amenajare a unor spații de bine, în şcoli şi alte instituţii.
  • „Arta în comunitate”, un proiect implementat de Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Timișoara, a adus arta mai aproape de comunitate, prin peste 48 de evenimente: întâlniri cu artiști, ateliere creative (de actorie, pictură, reciclare şi upcycling, psihologie etc.) și experienţe de mediere culturală.

rezultate timisoara fondul pentru un viitor mai bun in comunitati

STPT job 1000x200

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități a potențat dorința de schimbare în bine și implicare a timişorenilor. Ne bucurăm foarte tare că am putut să sprijinim soluții civice noi și relevante – evenimente dedicate promovării psihoeducaţiei, ateliere dedicate artei şi stării de bine, ce au avut loc în aer liber şi în spaţii neconvenţionale, o iniţiativă pilot de locuire socială pentru persoanele aflate în risc, o curte şcolară amenajată cu ajutorul voluntarilor – care au acţionat la firul ierbii şi care pot fi o sursă de inspiraţie şi modele de acţiune şi pentru alţi locuitori cu iniţiativă din oraşul nostru şi nu numai.”, a spus Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timişoara.

fondul pentru un viitor mai bun in comunitati

Federația Fundațiile Comunitare din România a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. Federația susține 18 fundații comunitare însumând peste 7.000 de proiecte și 51 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, Fundațiile Comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România și rețeaua este în continuă creștere.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/