Peste 200 km de cale ferată, între Oltenia și Banat, în reabilitare

railroad tracks in the setting sun

Începe reabilitarea căii ferate care leagă Oltenia de Banat. Vorbim despre un proiect de peste 10 miliarde de lei care presupune modernizarea infrastructurii feroviare de la Craiova până în Caransebeș.

CFR SA urmează să semneze contractul pentru primele 3 loturi, cuprinse între Craiova și Drobeta Turnu Severin. Valoarea modernizării acestora trece de 5,6 miliarde de lei.

,,Prin realizarea acestui obiectiv de investiții de utilitate publică de interes național, se va realiza o legătură rapidă între Craiova – Drobeta Turnu – Severin – Caransebeș, cu efecte benefice pe toate planurile (aglomerare, poluare, consum crescut de carburanți, scăderea timpului de transport pentru călători şi mărfuri etc.). Prin implementarea proiectului, linia de cale ferată va fi proiectată în conformitate cu parametrii tehnici ceruţi de standardele şi legislaţia europeană în vigoare. Necesitatea şi oportunitatea promovǎrii acestui obiectiv de investiții rezultǎ, în principal, din necesitatea executǎrii lucrărilor modernizare a liniilor cale ferată existente, pentru a permite viteze de circulație de 100 – 120 km/h  (pentru trenurile de marfă) și 120 – 160 km/h (pentru trenurile de călători) în conformitate cu previziunile cererii de trafic de călători şi de marfă naţional şi international”, aflăm de la autorități.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Lungimea totală a liniei de cale ferată Craiova – Caransebeș este de 225 de kilometri. Pe traseu urmează să fie construite și 2 tuneluri și linia va fi dublată pe o lungime de 50 de kilometri.

cale ferata caransebes

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/