Încă un pod-pericol în Timiș. Se cere stoparea traficului auto de mare tonaj

pod remetea

Subprefectul Sorin Ionescu cere limitarea reală de tonaj pentru traversarea podului peste Bega din comuna Remetea Mare din cauză structura este periculoasă, fiind într-un stadiu precar. 

Subprefectul Sorin Ionescu spune că a primit mai multe sesizări cu privire la faptul că nu există niciun fel de atenționare pentru a stopa traficul auto de mare tonaj peste podul care reprezintă un real pericol, în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra stării precare a structurii.

„Am avut ocazia să discut cu cei care locuiesc în imediata vecinătate a podului pe care circulă camioanele de mare tonaj depășind cu mult limita admisă. Este un real pericol, iar oamenii se tem de ce e mai rău și sunt indignați de lipsa indicatoarelor care să limiteze tonajul. Chiar dacă este în discuție construcția unui nou pod și a unui sens giratoriu, de care e mare nevoie în zona respectivă, asta nu înseamnă că problema este deja rezolvată. Vor trebui realizați mulți pași până la îndeplinirea acestui obiectiv. Fac un apel către administrația județeană și responsabilii din cadrul Consiliului Județean Timiș să trateze cu responsabilitate situația podului care se deteriorează de la o zi la alta și să ia de urgență măsurile care se impun prin montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit, pentru a preveni astfel o posibilă tragedie.”, a declarat Sorin Ionescu.

Cei de la CJT spun că s-au adresat deja Poliției Remetea Mare pentru intensificarea controalelor în zonă.

celtic transilvania 1000x100px

„În conformitate cu legislația existentă, angajații Consiliului Județean Timiș nu au drept de oprire a transportatorilor. Restricția pe sectorul de drum județean dintre Remetea Mare și Bucovăț a fost instituită cu avizul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, astfel că echipajele acestuia au cunoștință de acest aspect și pot aplica sancțiuni pentru nerespectarea restricției instituite conform legislației in vigoare. Totodată vă informăm că există indicatoare de avertizare cu restricția de tonaj instituită, montate pe drumul național DN6 localitatea Remetea Mare, cât si pe drumul județean înainte de accesul pe sectorul de drum cu restricție.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

Podul este situat pe DJ 609F și face legătura între localitățile Remetea Mare și Bucovăț.