Peste 20 de milioane de lei pentru teatrele din Banat

Teatrele din Banat primesc bani de la Guvern. Peste 20 de milioane de lei vor ajunge la instituții de cultură din Timișoara și Reșița.

Guvernul a aprobat ca Ministerul Dezvoltării să aloce 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale.

În Timișoara vor primi bani Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin (2 milioane de lei), Filarmonica „Banatul” (8,8 milioane de lei), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” (4,3 milioane de lei) și Teatrul German de Stat (3,8 milioane de lei).

În Caraș-Severin va primi 2,7 milioane de lei Teatrul de Vest Reșița.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

publicitate si promovare online banner maxagro