Peste 20 de milioane de euro pentru extinderea programului de apă-canal!

Municipiul Caransebeș va intra într-un al treilea program de reabilitare și extindere a infrastructurii de apă și canalizare. Documentația a fost aprobată de Guvern, iar Caransebeșul va beneficia de peste 20 de milioane de euro.

Specialiști din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeș, ai societății Aquacaraș și din cadrul firmei de consultanță și proiectare pentru următoarea etapă de finanțare în proiectul de infrastructură a municipiului analizează și prospectează întreaga urbe în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de evacuare a apei menajere.

Potrivit primarului Marcel Vela, municipalitatea va beneficia de apă și canal și în noile cartiere sau zonele limitrofe unde nu au ajuns cu proiectul actual.

„Vor fi luați în calcul alți 30 de km, atât în cartiere precum Teiuș, Valea Cenchii, Fundătura Cetății, dar și în zone care poate acum nu au fost cuprinse în aria municipiului,  însă  există posibilitatea de extindere. Se va face un proiect separat cu finanțare europeană în a III-a etapă a programului de reabilitare și modernizare a infrastructurii la nivel de județ. În perioada 2016-2020 vom avea un proiect de continuare a infrastructurii de apă și canal care va rezolva toate zonele în care în prezent nu s-a ajuns și în care orașul se extinde”, a declarat edilul-șef urbei, Marcel Vela, pentru Express de Banat.