Peste 20 de clase – în online din cauza cazurilor de COVID. O singură școală din Caraș-Severin rămâne complet închisă

female pupil applying antibacterial sanitizer on hands

Peste 20 de elevi și tot atâtea cadre didactice din Caraș-Severin sunt infectate în prezent cu SARS-CoV-2. Aceste cazuri au dus la suspendarea cursurilor față în față în 25 de clase. O singură școală rămâne complet închisă, cursurile derulându-se online, din cauză că rata de vaccinare nu a atins 60%, iar incidența se menține peste 3.

402 din cele 403 unități de învățământ din Caraș-Severin vor desfășura orele în format fizic începând din 2 decembrie, atunci când se încheie minivacanța dedicată Zilei Naționale a României. Singura care va rămâne închisă, iar elevii – în online este Școala Gimnazială Copăcele. Este vorba aici de 39 de elevi. Rata de vaccinare a personalului este de 46%, în timp ce incidența cazurilor în localitate se menține peste limita maximă de 3, fiind vineri de 4,85 la mia de locuitori.

Vineri, 26 noiembrie, în Caraș-Severin erau infectați cu coronavirus 22 de elevi și tot atâtea cadre didactice. Din acest motiv, 25 de clase derulează orele online. Până în 2 decembrie, din cele 25 vor mai rămâne 17, pentru celelalte 8 expirând cele 14 zile.

clase inchise 26 noiembrie