Express de Banat întreabă, cititorii răspund! PSD – cel mai câștigat partid din alianța parlamentară

entrepreneurs analyzing results of survey

Zeci de cititori Express de Banat au ales una dintre variantele sondajului lansat în grupul nostru cu același nume. Întrebarea cu 9 variante de răspuns era: „Ce formațiune politică are cel mai mult de câștigat (pe termen mediu sau lung) după crearea noii majorități parlamentare, care susține un guvern condus de Nicolae Ciucă?”. Pe primul loc s-a clasat PSD. Surpriza a venit de pe locul doi.

Sondajul lansat în 22 noiembrie a adunat peste 70 de răspunsuri. Cititorii Express de Banat au decis că cel mai mult are de câștigat, pe termen mediu și lung, Partidul Social Democrat de pe urma alianței parlamentare. 38 de cititori au ales această variantă. Pe locul doi s-a clasat însă AUR. Cel mai probabil, cei care au ales această opțiune au avut în vedere și alegerile din 2024, când partidele aflate în opoziție vor fi din nou cele care vor câștiga încrederea alegătorilor. 20 de cititori ai Express de Banat au oferit acest răspuns. Pe locul 3 se află USR, o altă formațiune care, cel mai probabil, nu va mai intra la guvernare până la alegerile din 2024. USR a primit 20 de voturi. PNL se află abia pe locul 4, la o distanță semnificativă, având doar 3 voturi. La fel ca PMP, de altfel, partid care nu are în prezent reprezentanți în Parlament.

UDMR, una dintre formațiunile din alianță, a primit doar două voturi, la fel ca cea căreia Liviu Dragnea i-a pus bazele – Alianța Pentru Patrie. PRO România, la fel ca partidul pe care Ludovic Orban vrea să îl creeze, au primit câte un singur vot.

Stați cu ochii pe pagina Express de Banat, dar și pe grupul nostru! Lansăm acolo sondaje, dar și teme de discuție actuale.

sondaj partide alianta parlament