Peste 2.000 de elevi și preșcolari, bolnavi de COVID-19. Aproape 40 – în Caraș-Severin

Cea mai recentă raportare a Ministerului Educației arată că, la nivel național, peste 2.000 de elevi și preșcolari s-au infectat cu coronavirus de la reluarea cursurilor față în față. Numărul personalului din învățământ care s-a îmbolnăvit se apropie de 1.900. Aproximativ același număr de clase și-a suspendat activitatea din cauza apariției cazurilor de COVID-19.

Din 8 februarie, de când s-au deschis școlile și grădinițele, 2.038 de preșcolari și elevi au fost confirmați cu COVID-19. Dintre angajați, 1.852 s-au infectat. De asemenea, de la începutul lunii februarie 1.899 de grupe și clase și-au suspendat activitatea din cauza îmbolnăvirilor.

La nivelul județului Caraș-Severin, de la începutul lunii februarie s-au îmbolnăvit 37 de copii și 23 de angajați. În total, în 8 clase au fost suspendate orele și toți elevii au trecut în sistemul online.

În ceea ce privește vaccinarea angajaților din sistemul de învățământ, la nivel național au fost imunizate 123.059 de persoane (peste 35%). În județul Caraș-Severin, s-au imunizat până acum 584 de angajați, ceea ce înseamnă aproximativ 14%. Vestea bună este că 2.287 de persoane sunt programate, după cum ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Dacă și acestea vor fi imunizate, procentajul celor vaccinați va ajunge la aproape 69%.