Peste 2.000 de cărți noi pentru cititorii din Reșița

Centrul Cultural de Tineret din Reșița, cunoscut tuturor sub numele de Biblioteca Municipală, și-a îmbogățit rafturile cu peste 2.000 de volume noi-nouțe, primite tocmai de la Biblioteca Națională. „Bogăția” instituției ajunge acum la aproape 20.000 de cărți din toate domeniile.

Cărți de specialitate din diverse domenii, volume de poezie, dar și publicații pentru cei mai mici cititori, scrise de autori străini sau români, chiar bănățeni, toate au ajuns în posesie Centrului Cultural de Tineret Reșița printr-o donație făcută de Biblioteca Națională a României. Este vorba despre 2.090 de cărți,  în valoare de 35.890 lei. Care este mai exact procedura? „Biblioteca Națională are un depozit de rezervă, numită Rezerva Națională de Publicații, care primește cărți de la fiecare editură. Se trimit solicitări din partea bibliotecilor din țară, sub forma unei cereri de donație. Așa am primit și noi răspunsul că cererea ne-a fost acceptată”, ne-a declarat Dominique Zară, inspector de specialitate în cadrul centrului reșițean.

Așa se face că, la ora actuală, pe rafturile Bibliotecii Municipale Reșița, așa cum este cunoscut de cei mai mulți locuitori, se află aproape 20.000 de cărți care își așteaptă nerăbdătoare cititorii.