Peste 150 de posturi în învățământ vor fi scoase la concurs, în Timiș. Popescu: „Ne-ar fi plăcut ca deblocarea să aibă loc înainte de debutul anului școlar”

163 de posturi din învățământul preuniversitar s-au deblocat la nivelul Timișului. Vestea vine după ce, în urmă cu o săptămână, inspectorul școlar general a invocat deficitul de profesori ca fiind una din vulnerabilitățile la nivel de județ. 

Posturile deblocate vor acoperi 90% din solicitările unităților de învățământ din Timiș, conform inspectorului școlar general. Sunt atât norme pentru profesori, cât și pentru personalul auxiliar.

„S-au deblocat 163 de poziții, aproape 90% din solicitările unităților de învățământ. Asta înseamnă un număr de 157,75 norme sau posturi care au fost vacante și se vor organiza concursuri în perioada următoare. Ne-ar fi plăcut ca deblocarea să aibă loc înainte de debutul anului școlar, pentru ca unitățile să-și rezolve o problemă legată de lipsa resursei umane. E ok dacă s-au deblocat și acum. Este vorba de posturi care se întind de la portari, pedagogi, tehnicieni, șoferi, contabili, șoferi, administratori, muncitori de întreținere, toată această paletă e deblocată la nivelul județului Timiș.”, spune Marin Popescu.

În urmă cu o săptămână, problema deficitului de profesori și personal din școli a fost o dezbătută public de inspectorul școlar general. La acel moment se știa că la nivel național se vor debloca 500 de posturi, iar Timișul avea nevoie de câte 10 posturi pentru fiecare categorie. Cele mai multe posturi vacante, peste 100, sunt în învățământul special.

Citește și Deficit de dascăli în Timiș. Marin Popescu: „Îi înțeleg din perspectiva vârstei sau a faptului că poate au boli cronice și se tem pentru viața lor. Îi pierdem”

În Timiș își desfășoară activitatea 6.800 de profesori și 800 de persoane care fac parte din personalul didactic auxiliar.