Peste 150 de dosare privind aplicarea legilor fondului funciar, finalizate anul acesta la Prefectura Timiș

ovidiu draganescu

Este vorba fie de soluționarea solicitărilor pentru terenurile confiscate abuziv, rectificări sau anulări de titluri de proprietate, acordarea unor măsuri compensatorii, fie punerea în executare a hotărârilor judecătorești.

Anul trecut, activitatea Comisiei de fond funciar a fost oarecum blocată și din cauză că, în prefectură, există un singur funcționar care se ocupă de aceste dosare, declară subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

„Am reușit, din luna februarie, să deblocăm oarecum această activitate convocând comisia tehnică în fiecare lună, ba chiar la două săptămâni, apoi pe baza activității comisiei tehnice a fost convocată și comisia de titulari, astfel că în cursul acestui an am avut 7 ședințe și am reușit să rezolvăm 170 de lucrări care trenau. De asemenea, am avut întâlniri cu reprezentanți ai comisiilor tehnice de la alte comisii locale de fond funciar și audiențe tot mai multe pe legile reparatorii. În final, cred eu că am mulțumit cel puțin 970 de petenți.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

La Prefectura Timiș încă mai așteaptă soluționare sute de dosare. În paralel, se lucrează și la aproape 300 de procese în instanță, care vizează cererile depuse de persoanele nemulțumite de soluțiile adoptate de comisia județeană de fond funciar.