Peste 130 de laboratoare din țară vor emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă

teste rapide masca

132 de laboratoare autorizate la nivel național vor putea emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă, începând de joi, pentru a pune în aplicare hotărârea privind prelungirea stării de alertă, informează Ministerul Sănătății.

Peste 20 sunt în județul Timiș și trei în Caraș-Severin. Ulterior, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie, se arată într-un comunicat al ministerului. Operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii.

„În aplicarea Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență comunică următoarele proceduri de lucru: la nivel național, cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, începând din 9 decembrie, rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. În cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie. În acest moment ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore”, arată Ministerul Sănătății.