Peste 100 de tablete școlare vor ajunge la elevii dintr-o comună din Caraș-Severin

tablete scolare

Vin vești bune de la Iablanița, după ce primarul  Victor Terteleacă a anunțat că urmează să semneze contractul de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, prin care vor fi achiziționate tablete școlare pentru elevi, laptopuri pentru dascăli, dar și echipamente IT pentru dotarea unităților de învățământ din comună.

„Am primit notificarea din partea Autorității pentru Digitalizarea României, prin care ni se aducea la cunoștință că proiectul nostru a fost declarat eligibil, cu 93,5 puncte, și urmează acum să semnăm contractul de finanțare, pentru a putea demara achiziția. Mă bucur că am reușit să obținem această finanțare, care se ridică la suma de 400.000 de lei, într-un moment în care ne pierdusem orice speranță, pentru că proiectul a fost depus în urmă cu fix un an de zile, timp în care noi am tot sunat pentru a vedea ce se mai întâmplă cu el și dacă am trecut de etapele de evaluare, iar până zilele trecute nu am primit niciun răspuns concret.”, ne-a declarat primarul comunei Iablanița, Victor Terteleacă.

În total vor fi achiziționate 106 tablete școlare, table inteligente pentru fiecare sală de curs și laptopuri pentru toți profesorii. „Proiectul vine în sprijinul elevilor și dascălilor, pentru că nu toți copiii au acasă tablete sau laptopuri, iar în perioada în care s-a învățat în sistem online, îmi imaginez cât de greu trebuie să le fi fost.”, a mai spus Terteleacă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/