Peste 100 de pagini de regulament! Prevederi noi la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei”

untitled design set 970x90 px

Având în vedere că Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” se află la finalul procedurii de evaluare în vederea acreditării în ciclul doi de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), managerul SML, dr. Ionuț Lucian Cocoș, a înaintat Primăriei Municipiului Lugoj cererea de aprobare a noului regulament de organizare și funcționare a instituției medicale lugojene.

Noul regulament cuprinde 119 pagini votate de consilierii locali cu prevederi detaliate privind structura organizatorică, atribuțiile conducerii spitalului, integrarea, îndrumarea și monitorizarea angajatului în perioada de probă și în cea de integrare. Alte prevederi se referă la consiliile organizate în cadrul spitalului, atribuțiile personalului medical, ale secțiilor, compartimentelor și serviciilor, precum și la consimțământul pacienților privind intervențiile medicale. De asemenea, sunt reglementate protecția datelor cu caracter personal, respectarea principiului nediscriminării pacienților în acordarea asistenței medicale, harta zonelor de risc epidemiologic și multe altele.

Aproape 400 de paturi

Structura actuală a spitalului, aprobată de Ministerul Sănătății în 2019, cuprinde 363 de paturi. Pe secții și compartimente, acestea sunt distribuite astfel: Medicină internă – 75 de paturi (dintre care Nefrologie 5, Cardiologie 10, Gastroenterologie 10), Diabet zaharat – 10, Chirurgie generală – 45 de paturi, ATI – 15 paturi, Obstetrică Ginecologie – 30 de paturi, Neonatologie – 15 paturi, Boli Infecțioase – 15 paturi, Pediatrie – 22 de paturi, Neurologie – 18 paturi, Psihiatrie – 48 de paturi (dintre care 20 de paturi pentru bolnavii cronici), Pneumologie – 40 de paturi, Îngrijiri paliative – 15 și Compartimentul de Primiri Urgențe – 15.

publicitate ziar expresb 1000x100

Unitate medicală de gradul patru

Spitalul Municipal din Lugoj deservește o populație de 75.000 de locuitori, inclusiv comunele învecinate. La ora actuală, SML este unitate sanitară de gradul IV. Asigură pachetul de servicii medicale de bază, care se suportă din fondul Casei Naționale de Sănătate, pachetul de servicii pentru persoanele asigurate facultativ și pachetul minimal de servicii, pentru neasigurați. Aici este vorba despre urgențe medico-chirugicale, care pun în pericol viața pacientului, despre boli cu potențial epidemiologic, nașteri, pacienți cu hemofilie înscriși în Programul Național de Hemofilie sau pacienții din sistemul penitenciar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/