Peste 10 milioane din PNRR pentru 3 proiecte ale Primăriei Bocșa

primaria bocsa

Administrația locală din Bocșa va primi peste 10 milioane de lei din PNRR pentru trei proiecte. Este vorba despre reabilitarea a trei clădiri din oraș.

Cererile de finanțare depuse de Primăria Bocșa au fost acceptate de Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre trei investiții care vor primi bani din PNRR – Componenta 10 – Fondul local. În total, suma depășește 13,7 milioane de lei.

Un prim proiect pentru care s-au alocat 3,36 de milioane de lei presupune reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit de pe strada Semenicului. Alți 4,34 de milioane vor fi alocați pentru reabilitarea clădirii corpului B al Primăriei. Cea mai mare sumă – peste 6 milioane de lei – vor fi trimiși de Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea căminului pentru persoane vârstnice.

„Banii respectivi sunt pe baza calculelor și a studiilor pe care le-am depus. Proiectele cuprind tot ce presupune reabilitare exterioară: se refac acoperișurile, se schimbă geamuri, uși, se izolează clădirea. Se fac și unele lucrări la interior, dar mai puține. E o formulă de calcul: în funcție de metrul pătrat al clădirii, se alocă o sumă de bani.”, a explicat primarul Mirel Pascu.