Peste 10.000 de elevi din Timiș simulează Evaluarea Națională și BAC-ul

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a. În perioada imediat următoare încep simulările examenelor din cadrul Evaluării Naționale și Bacalaureatului. În total, din județul Timiș sunt așteptați să participe la simulări peste 10.000 de elevi.

Încep emoțiile pentru elevii care termină clasele a VIII-a și a XII-a. Asta pentru că doar peste câteva zile se dă startul simulărilor Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

Primii care intră în focul examenelor sunt absolvenții de liceu. Astfel, luni, 28 martie, începe simularea BAC-ului, cu proba scrisă la limba română. Urmează marți, 29 martie, proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 martie, proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 31 martie, proba scrisă la limba maternă. Afișarea rezultatelor se va realiza în data de 14 aprilie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la simularea BAC-ului sunt așteptați să participe 4.981 de elevi, dintre care 4.101 termină clasa a XII-a, iar restul clasa a XIII-a, seral și fără frecvență.

În ceea ce privește simularea Evaluării Naționale, aceasta începe în data de 4 aprilie cu proba scrisă la limba română. Urmează în data de 5 aprilie proba scrisă la matematică, iar în 6 aprilie cea la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate în data de 14 aprilie. La simularea Evaluării Naționale ar trebui să participe 5.390 de elevi din județul Timiș.

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a informat Ministerul Educației.

banner 970 x 250