Peste 1 milion de euro pentru capacitarea societății civile. Nevo Parudimos bifează încă un succes!

Cunoscuți deja pentru activitățile de voluntariat pe care le desfășoară, dar și pentru sprijinul real oferit comunităților de romi din Reșița și nu numai, reprezentanții Asociației Nevo Parudimos au primit cadoul de Paște mai devreme sub forma unei vești extraordinare.

Încă un proiect marca Nevo Parudimos a fost aprobat spre finanțare prin finanțare prin Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Fondul de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională). Titlul proiectului este „Soluții noi pentru probleme vechi – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor”, liderul proiectului fiind asociația reșițeană. În proiect sunt partenere 11 țări: România, Lituania, Belgia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Slovacia, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Ucraina și Cehia.

Competiția pentru acest tip de finanțare a fost foarte mare. În prima fază au fost depuse 700 de proiecte, din care au fost selectate 42. Din cele 42 au fost finanțate jumătate, unul dintre ele fiind cel al Asociației Nevo Parudimos din Reșița.

Perioada de implementare a proiectului este de 34 de luni, între 1 iunie 2020 şi 31 martie 2023. Costul eligibil estimat precizat la depunerea proiectului a fost de 1.269.415 de euro.

Scopul proiectului este de a contribui la capacitarea societății civile rome din cele 11 țări partenere prin implementarea unor proiecte ce promovează incluziunea și capacitarea comunităților de romi care au fost considerate bune practice în țările unde au fost implementate. Totodată, se dorește crearea unui context mult mai favorabil pentru a implementa inițiative venite de jos în sus (bazate pe principiile Dezvoltării Locale plasata sub Responsabilitatea Comunității), rupând cercul vicios și cinic al concepției că „nimic nu poate fi schimbat”.

Se are în vedere planificarea si implementarea de proiecte inițiate și coordonate de comunitate, inspirate din bune practici din alte țări și sprijinite de experți din organizațiile partenere de unde a fost preluată ideea. Totodată, se are în vedere dezvoltarea unor programe de capacitare a societății civile din cele 11 țări partenere bazate pe nevoile reale ale organizațiilor de la firul ierbii și informarea și dezvoltarea unui dialog între societatea civilă romă și donorii care oferă finanțări pentru aceste comunități.

Grupurile-țintă sunt reprezentate de 11 comunități locale de romi (câte una din fiecare țară), 11 organizații nonguvernamentale rome sau care au ca grup-țintă comunități de romi, instituții și sponsori privați, alte ONG-uri din cele 11 țări partenere.

Proiectul „Noi soluții la vechile probleme – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor” este finanțat de Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Fondul de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/