Peste 1.000 de noi locuri de muncă în fabricile de componente auto Bordnetze. Marcel Vela: „Vor veni și alți investitori în zona Banatului Montan”

În plină pandemie, există companii care creează locuri de muncă. Este și cazul fabricii Bordnetze, producătorul de cablaje și alte componente auto, care are o fabrică deschisă și în Caraș-Severin, la Caransebeș.

Anunț îmbucurător astăzi, la Caransebeș. Compania Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), care are trei fabrici în România, una dintre ele fiind chiar la Caransebeș, reușește ca, pe timp de criză sanitară, să creeze noi locuri de muncă, inclusiv în fabrica din Caraș-Severin. „Am făcut ieri o vizită cu premierul în fabrica de la Turnu Severin. Am purtat discuții cu domnul Tischer, care a solicitat sprijin de la Guvernul României și de la Ministerul Energiei pe care îl conduc pentru a ajuta la relocarea producției de Audi A6 și A7 din Ucraina în România și evident relocarea se va face în Drobeta Turnu Severin, cea mai mare fabrică din România, și apoi la Caransebeș, a doua ca mărime din punct de vedere al numărului de angajați. În cele două fabrici se vor crea astfel în jur de 1.000 de locuri de muncă noi”, a fost anunțul făcut de Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Circa 600 de locuri vor fi disponibile la Drobeta Turnu Severin și 400 la Caransebeș.

„Începând din iunie până în septembrie, la nivel național compania Bordnetze a reușit să angajeze aproape 1.000 de oameni”, a declarat Cătălin Tischer, managerul general al SEBN.

La întâlnirea de la Caransebeș au participat, de asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, Andra Pleșa – candidatul liberal la funcția de primar al Caransebeșului, gazda fiind Marius Isac, primarul interimar al orașului.

„Tot ceea ce vom face și efortul nostru va fi pentru bunăstarea României, pentru a crea locuri de muncă și a dovedi că se poate. Această întâlnire nu are legătură cu campania electorală, nu promitem ceva. Există, se face, în România vor veni 1.000 de locuri de muncă. Astăzi e vorba de compania Bordnetze, mâine, poimâine vor veni și alți investitori pentru a crea locuri de muncă în zona Banatului Montan și în întreaga Românie. Politica Guvernului, a domnului prim-ministru Ludovic Orban, a ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, politica celorlalți colegi miniștri, fie că sunt de la Finanțe, de la Ministerul Fondurilor Europene sau de la Ministerul Dezvoltării este concentrată și spre această țintă, de a aduce în România cât mai multe locuri de muncă”, a declarat ministrul Marcel Vela, cel care a rememorat întâlnirile avute în urmă cu 10 ani din postura de primar al Caransebeșului cu managerul Cătălin Tischer, atunci când se puneau bazele fabricii în care muncesc acum mii de oameni, fiind cea mai mare companie privată din Caraș-Severin din punct de vedere al numărului de angajați.

Sumitomo Electric Bordnetze, cu sediul în Wolfsburg, Germania, este deținută de conglomeratul nipon Sumitomo Electric Industries și are, în prezent, circa 30.000 de angajați la nivel mondial, fiind prezentă în 15 țări. În România, în cele trei fabrici deschise, lucrează în prezent circa 7.000 de salariați.