Autoritățile din Timiș au impus mai multe măsuri de protecție, după ce la nici 50 de kilometri de Timișoara a fost confirmată pesta porcină africană. Animalele infectate provin dintr-o gospodărie din satul Duboz și o alta din Nițchidorf.
Existența pestei porcine africane a fost confirmată, în urma examinării probelor prelevate de la porci, de Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București. La Prefectura Timiș a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, care a emis o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană. Tot Centrul a decis uciderea a șase animale din cele două gospodării.
Astfel, pentru focarul primar de pestă porcină africană din localitatea Nițchidorf s-a stabilit zona de protecție (0-3 km) care cuprinde localitățile Nițchidorf și Duboz; exploatații comerciale de suine – Ferma Nițchidorf 2 și Ferma Nițchidorf 3, aparținând SC Smithfield România SRL. Iar zona de supraveghere (3-10 km) stabilită cuprinde localitățile Vucova, Silagiu, Blajova, Buziaș, Bacova, Chevereșu Mare, Otvești, Berini, Cerna și Tormac din județul Timiș și localitatea Izgar din județul Caraș-Severin; exploatații comerciale de suine – Ferma Nițchidorf 1, Ferma Bacova și Ferma Tormac, aparținând SC Smithfield Romania SRL.
Pentru focarul secundar de pestă porcină africană din localitatea Duboz s-a stabilit zona de protecție (0-3 km) care cuprinde localitățile Duboz și Cadar; exploatația comercială de suine Ferma Nițchidorf 3, aparținând SC Smithfield Romania SRL. Iar zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Tormac, Berini, Blajova, Vucova, Silagiu din județul Timiș și localitățile Izgar, Ersig, Vermeș și Șoșdea din județul Caraș-Severin; exploatații comerciale de suine – Ferma Nițchidorf 1, Ferma Nițchidorf 2 și Ferma Tormac, aparținând SC Smithfield Romania SRL.
Pesta porcină africană nu afectează oamenii, virusul având impact la nivel social, din punct de vedere economic.