Pestă porcină africană confirmată din nou în Timiș. Zona tampon a unuia dintre cele două focare cuprinde și ferma de la Mașloc a Smithfield

padure

Autoritățile au depistat cinci porci mistreți morți pe Fondul de Vânătoare Visag și unul pe Fondul Cinegetic Alioș, iar analizele au confirmat existența bolii. În jurul focarelor au fost impuse restricții. 

Cinci porci mistreți au fost găsiți morți pe Fondul de Vânătoare 37 Visag. Comitetul Local de Combatere a Bolilor a stabilit zona afectată, care cuprinde localitățile aflate pe o rază de 13 km de la locul în care au fost găsite cadavrele de animale.

Astfel, zona infectată, cu o rază de 8 km, cuprinde localitățile Visag, Sacoșu Mare, Darova, Hodoș, Herendești, Pietroasa Mare, Honorici și Pini. Iar zona tampon, de încă 5 km în exteriorul zonei infectate, cuprinde localitățile: Lugoj, V.V. Delamarina, Oloșag, Pădureni, Dragomirești, Sinersig, Boldur, Jabăr (din județul Timiș), iar din Caraș-Severin: Scăiuș, Remetea Pogănici, Fărliug, Valea Mare, Duleu și Valeapai.

Un alt porc mistreț mort se afla în Fondul Cinegetic 15 Alioș, apartinând Asociației de Vânătoare Valea lui Liman. Și aici a fost stabilită zona infectată, cu o rază de 8 km, care cuprinde localitățile Comeat, Bogda, Charlottenburg, Buzad, Nadăș și Hodoș (în județul Timiș) și Cuvejdia din județul Arad. Zona tampon de încă 5 km în exteriorul zonei infectate cuprinde: Alioș, Mașloc, Remetea Mică, Fibiș, Bencecu de Jos, Salciua Nouă, Herneacova, Stanciova, Brestovăț și Coșari (din Timiș) și Neudorf, Chesint și Zabrani din Arad.

Autoritățile anunță că zona tampon cuprinde și ferma de la Mașloc a Smithfield România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/