Pesediștii nu sunt interesați nici de bibliotecă, nici de muzeu, ci de bairamuri! Liberalii sunt zero fără firma primarului Torma!

explo 1000x200

Încetarea războiului dintre PSD și PNL în Caraș-Severin, anunțată de Ion Mocioalcă, pare să fie valabilă doar la Reșița! La Moldova Nouă, spre exemplu, luptele politice sunt în continuare foarte dure!

Primarul orașului de la Dunăre, liberalul Adrian Torma, a propus în ședința Consiliului Local de luna trecută amenajarea unei biblioteci orășenești moderne și a unui muzeu al mineritului, care să funcționeze în fostul teatru de vară, situat chiar pe faleza Dunării, în zona centrală a orașului. Problema este că, în prezent, clădirea e ocupată de organizațiile locale ale PSD și PNL. Liberalii, pe care chiar Torma îi conduce, sunt dispuși să se mute într-un alt spațiu, pentru a face loc bibliotecii și muzeului. În schimb, pesediștii ar prefera să rămână în actuala clădire, considerând că primarul Torma urmărește de fapt altceva prin amenajarea bibliotecii și muzeului în locul sediilor de partid.

„Consilierii locali PSD au dat dovadă de lipsă crasă de implicare în cadrul comunității. După ce am ridicat problema în Consiliul Local, de teama de a nu pierde locația pentru că nu își plătiseră chiria, am avut surpriza să constat că și-au achitat chiria pentru tot anul. Nu îi interesează pe ei ca Moldova Nouă să aibă un muzeu sau o bibliotecă orășenească, pe ei îi interesează să se poată întâlni la bairamurile pe care le organizează, iar în zona din spatele sediului să organizeze mici serate cu tot felul de bunătățuri”, acuză liberalul Torma.

Liderul social-democraților, fostul edil-șef al orașului, Matei Lupu, nu i-a rămas nici el dator lui Torma. „Verificați când s-a plătit chiria și când a vorbit el despre mutarea partidului de acolo. El urmărește distrugerea PSD-ului, pentru că el nu are partid. În jurul lui sunt angajații de la firma sa. Dacă mâine nu mai e firma lui în oraș, liberalii din Moldova Nouă sunt zero!”, a declarat Lupu.

banner 970 x 250