Investiţii în unităţile de învăţământ din Oţelu Roşu, în 2017? Doar la timpul trecut!

explo 1000x200

Unitățile școlare din Oțelu Roșu nu au fost prinse în lista foarte subţire de investiții a Primăriei, aprobată de Consiliul Local. Cu toate acestea, primarul Luca Mălăiescu a precizat că s-au efectuat deja câteva lucrări la școlile din oraş.

„Am investit 30.000 de lei pentru lucrări de reabilitare a grupurilor sanitare de la Școala Generală nr. 1, necesare pentru confortul atât al elevilor, cât și al cadrelor didactice. De asemenea, 80.000 de lei au fost investiți pentru schimbarea geamurilor de la Corpul C al Liceului Bănățean. Aici au fost montate geamuri termopan, întrucât prin cele vechi bătea vântul. Am mai alocat 9.000 de lei pentru reabilitarea grupurilor sanitare de la clădirea de la liceu unde sunt îngrijiți zilnic 40 de copii și primesc un meniu de prânz, în cadrul proiectului avut cu Episcopia Caransebeș. Nu în ultimul rând, s-a finalizat lucrarea de pavare din curtea liceului, în valoare de 60.000 de lei”, a precizat edilul urbei.

Luca Mălăiescu a răspuns și la întrebarea consilierilor dacă au fost cuprinse în buget sumele necesare decontării transportului profesorilor la unitățile de învăţământ din Oțelu Roșu.

„Nu sunt bani și nici nu consider că administrația publică locală trebuie să le rezolve pe toate. Aceste decontări ar trebui să ajungă de la Ministerul Educației, pentru că și așa s-au lăsat pe capul Primăriei toată infrastructura și cheltuielile cu utilitățile de la școli, de la spital. Este prea mult pentru un buget și așa îngenuncheat în 2017”, a explicat Luca Mălăiescu.

banner 970 x 250