Pesediştii îşi dau cu stângu-n dreptul în Consiliul Local Caransebeş! Dar îi încurcă şi pe liberalii lui Felix Borcean!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului de funcționare a sistemului de taxare a staționării și parcării a provocat disensiuni în rândul aleșilor locali din municipiul Caransebeș. Mărul discordiei a fost suma propusă ca sancțiune pentru cei care nu respectă regulamentul. Dar și faptul că nu s-a specificat în regulament despre ce parcări este vorba.

Deși consilierii PSD au dorit să se abțină de la vot pentru ca proiectul să fie adus într-o formă îmbunătățită la ședința următoare, colegul lor consilier, Gavrilă Ardelean, nu a înțeles aluzia și a continuat cu un amendament la proiectul de hotărâre pe care el l-a considerat pertinent.

La punctul 4 din regulamentul modificat, Gavrilă Ardelean a venit cu propunerea ca sancțiunea să fie redusă de la amenda maximă de 200 de lei la 80 de lei pentru cei care nu respectă marcajul de delimitare a locurilor de parcare și parcările să fie doar cele de reședință. În replică, city managerul Andrei Ungur a explicat că astfel de cazuri se întâlnesc peste tot, inclusiv în zona centrală sunt șoferi care lasă mașinile parcate necorespunzător, blocând încă un loc de parcare.

Cum nu s-a ajuns la un consens, proiectul de hotărâre nu a trecut de votul consilierilor și va fi adus în discuție într-o ședință viitoare.

1000x100 casa brutarului

„Acea situație hilară în care un consilier este îndrumat de colegii de aceeași coloratură politică să nu mai propună nici un amendament, pentru că și așa se vor abține, mie îmi dovedește încă o dată că cei de la PSD vin cu temele foarte bine făcute și au fost surprinși de spontaneitatea, dacă pot spune așa, a domnului Gavrilă Ardelean. Spre surprinderea tuturor, acest amendament a fost respins chiar de colegii lui Ardelean, de grupul din care face parte domnia sa”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Regulamentul a cuprins și alte aspecte printre care posibilitatea ca Primăria să elibereze un abonament de parcare la purtător, care conferă drept de staționare pe timp nelimitat în parcările publice cu plată din Caransebeș tuturor celor care achită anticipat contravaloarea abonamentului, cu condiția afișării în bordul mașinii a tichetului. De asemenea, tot în regulament au mai fost introduse alte locuri de parcare cu plată în zona Pieței Gugulanilor: străzile Dîlmei, Piața Lemnelor, Protopop Ioan Tomici până la intersecția cu strada Căpitan Temeș.

expres banat 1000x100 (2)