Pescuit ilegal pe Dunăre, în zone protejate. Se lasă cu dosare penale!

Unii dintre polițiștii de frontieră din zona Dunării nu se ocupă doar cu combaterea traficului de țigări, ci și cu depistarea și sancționarea celor care pescuiesc ilegal. Am spus unii polițiști, deoarece DNA-ul ne-a demonstrat că marea majoritate a oamenilor legii de la frontiera cu Serbia sprijină, de fapt, activitățile infracționale!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au confiscat în ultimele 24 de ore 58 de kg de peşte fără documente de provenienţă, ne-a informat Mihaela Leş, agent-şef adjunct. Mai întâi, un echipaj al poliţiştilor de frontieră, aflat în misiune pe raza localităţii Moldova Veche, a oprit pentru control un autoturism marca „Seat Ibiza” condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. „În urma controlului autoturismului a fost descoperită cantitatea de 41 de kg peşte diferite specii, pentru care conducătorul nu poseda documente de provenienţă. Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au depistat în zona protejată Parcul Natural Porţile de Fier două ambarcaţiuni pescăreşti în care se aflau localnici din localităţile  Şuşca şi Divici, care pescuiau în zona interzisă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Au fost întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale faţă de cei prinşi pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui, respectiv pentru pescuit comercial în habitate piscicole naturale. Întreaga cantitate de peşte în valoare totală de 770 lei a fost predată spre valorificare unei societăţi autorizate.