Managerul Spitalului Județean Timișoara susține că, de la debutul pandemiei, medicii, asistentele și infirmierele nu au avut concediu de odihnă. În acest context, Raul Pătrașcu i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prezent ieri la Timișoara într-o vizită fulger, să faciliteze metodologia de angajare pentru personalul unității medicale.
„L-am rugat (n.r. pe ministrul Sănătății) să înlesnească metodologia de angajare pentru a putea suplini numărul de cadre medicale auxiliare și medii ca să putem asigura îngrijirea corectă a pacienților. Avem câteva posturi neocupate pe care am vrea să le ocupăm pentru că medicii, infirmierele și asistentele au lucrat de la începutul pandemiei fără concediu. Avem peste 4.300 de angajați și am tratat 20.000 de pacienți (n.r. din luna martie) – e normal să avem un rulaj astfel încât medicii să nu fie epuizați fizic și psihic, având în vedere că am tratat cele mai complexe cazuri COVID încă de la începutul pandemiei. Pentru a reuși să menținem și pe viitor acest lucru, l-am rugat să ne sprijine în a înlesni metodologia de angajare a cadrelor medicale”, a declarat managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.
Potrivit sursei citate, toți cei care vor pleca în concediu vor fi retestați la întoarcere, „pentru a ne asigura că ei nu s-au contaminat cu acest virus pe perioada concediului.”
Prezent ieri la Timișoara într-o vizită neanunțată, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat Județeanul, acolo unde, în 4 august, au fost depistate 19 persoane cu coronavirus.
„L-am așteptat de multă vreme. Am discutat despre problemele curente ale spitalului, despre grupul de cazuri pe care l-am avut pozitiv pe secția de Chirurgie Vasculară. A fost foarte mulțumit de măsurile pe care le-am luat de la începutul pandemiei și de măsurile adiționale luate cu comandamentul de urgență al spitalului, cu DSP și cu colegii de la «Victor Babeș» pentru a gestiona situația, izolarea pacienților pozitivi – cu circuite, personal – și a celor negativi care nu pot fi deocamdată externați. Focarul este considerat controlat, adică s-a oprit răspândirea. Am testat și toți contacții de pe traseul lor (n.r. a celor pozitivi) din spital, peste 50, toți au fost negativi”, a declarat Raul Pătrașcu.
La secția de Chirurgie Vasculară, acolo unde au fost depistați în 4 august, în urma unor testări de rutină, cei 10 pacienți și 9 asistenți și infirmiere cu coronavirus, este o anchetă epidemiologică în desfășurare. În urma unui control inopinat făcut de managerul unității în toate clinicile, un asistent de la secția de Chirurgie Vasculară a fost găsit fără mască de protecție. Ancheta urmează să stabilească dacă personalul a respectat toate regulile impuse de pandemie.