Persoanele defavorizate din Caransebeș pot începe afaceri pe cont propriu, cu bani de la Uniunea Europeană

Proiectul de peste 5 milioane de euro implementat de Primăria Caransebeș alături de alte organizații din municipiu privind ajutorarea comunităților marginalizate continuă.

În Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeș s-au semnat contractele de subvenție pentru acordarea de microgranturi unor persoane din grupul țintă al proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”. Proiectul, în valoare totală de 24.120.320,06 lei, se derulează în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Episcopia Caransebeșului și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Cele 21 de persoane au fost atent selectate după ce au beneficiat de servicii de formare profesională antreprenorială, precum și de servicii pentru elaborarea de planuri de afaceri.

Acordarea de microgranturi și susținerea persoanelor din grupul țintă în demararea unei activități pe cont propriu vor contribui la creșterea veniturilor, scăderea gradului de sărăcie și posibilitatea asigurării unui trai zilnic decent, dar și la combaterea discriminării și integrarea persoanelor marginalizate, consideră reprezentanții Primăriei Caransebeș.

Acordarea de microgranturi va conduce la crearea de locuri de muncă pentru persoane din comunitățile marginalizate, ceea ce va genera dezvoltare economică. La semnarea contractelor au participat, din partea Primăriei Caransebeș, viceprimarul Marius Isac și șefa Serviciului Integrare Europeană, Gabriela Bănăduc.

Proiectul se va încheia în 2020 și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparţinând minorității rome.