Persoane puţine, dar entuziaste la întâlnirea cu Clotilde Armand

Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România s-a aflat într-o scurtă vizită la Reşiţa pentru a se întâlni cu grupul de iniţiativă care doreşte înfiinţarea unei filiale în municipiu și pentru a discuta cu simpatizanţii şi susţinătorii.

Conducerea Uniunii Salvaţi România (USR) intenţionează să constituie filiale în toate judeţele ţării, până pe data de 20 octombrie, astfel încât să poată să finalizeze şi listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, susţinută la Reşiţa, Clotilde Armand, vicepreşedinte al USR.

„Avem deja o filială înfiinţată, iar alte zece aşteaptă să fie create. Există şi judeţe unde, din păcate, încă nu am reuşit să ne întâlnim cu grupul de iniţiativă, ceea ce este o problemă. Noi avem, însă, intenţia să creăm filiale în toate judeţele ţării. Proiectul nostru este gândit pe termen mediu şi lung, dar ni s-a spus că nu putem pierde patru ani. În acest fel, există şansa ca România să aibă un Guvern corect în aceşti patru ani. Depindem, însă, de oamenii de aici, din teritoriu”, a afirmat Clotilde Armand. Aceasta a subliniat că nu şi-ar fi dorit să înfiinţeze filiale ale USR, ci să găsească partide locale noi şi credibile, cu care să colaboreze, aşa cum a fost cazul Uniunii pentru Codlea la Braşov sau cazul de la Iaşi.

Vicepreşedintele USR s-a întâlnit la Reşiţa cu grupul de iniţiativă din judeţul Caraş-Severin, căruia i s-au prezentat criteriile de integritate în ceea ce priveşte selecţia oamenilor.

„Până pe 20 octombrie, trebuie să avem constituite filialele. În multe judeţe avem deja constituite grupurile de iniţiativă, care activează. Sunt grupuri de oameni omogeni, oameni frumoşi, care nu au mai făcut politică, oameni care vor să schimbe în bine comunitatea din care fac parte”, a precizat Crişan Talpeş, membru USR, dar şi coordonator pentru judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara din partea USR.

Pe de altă parte, Clotilde Armand a vorbit și despre autonomia filialelor locale ale USR, arătând că oamenii din comunităţile locale trebuie să se implice în proiectul USR, care trebuie să fie proiectul lor, arătând că nu au venit de la Bucureşti să impună ceva, ci doar să-i ajute pe cei de la Reşiţa să se coaguleze şi să lupte pentru ceea ce vor.

Armand a nominalizat, de asemenea, o serie de direcţii asupra cărora se va axa această formaţiune politică, printre care educaţia, recrearea şcolilor profesionale, reindustrializarea României, asigurarea infrastructurii sau o Dunăre navigabilă. O altă direcţie ar fi reforma administrativă, domeniu care, depolitizat, să fie mult mai transparent şi digitalizat, precum şi susţinerea antreprenoriatului.

Viceliderul USR a povestit presei că a mai fost la Reşiţa, ea lucrând la o companie franceză care se ocupa de programele de inginerie industrială pentru Airbus şi că firma ei a fost invitată la UCM Reşiţa să le vorbească angajaţilor şi conducerii tocmai despre aceste programe industriale şi despre cum pot să se facă mai vizibili pe piaţă. „Am fost cazată în casa de protocol, o clădire superbă – sper că mai există! – am vorbit despre programele industriale, despre ce face UCM Reşiţa, ei au avut şi ei întrebări, au participat midle coordination şi parcă a fost şi cineva de la nivel mai mare”, şi-a amintit franţuzoaica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/