Persoană bătută și amenințată cu perversiuni sexuale la Timișoara! Interlopii acționau prin intermediul unei firme de pază

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Scenariu de groază la Timișoara! Peste 30 de persoane sunt suspecte de constituirea unui grup infracțional organizat, lipsire de libertate și șantaj. Procurorii DIICOT au reținut șapte persoane care acționau prin intermediul unei firme încă din 2017.

Potrivit DIICOT, interlopii foloseau ca paravan o societate comercială de pază și protecție. Firma ar fi fost înființată inițial de unul dintre suspecți, iar ulterior a fost preluată de un apropiat al liderului și de o altă persoană devenită director general. 

„Profitând de obiectul de activitate al societăţii şi pretextând că intervin la solicitarea clienţilor, grupul infracţional organizat, condus de către suspectul B. L. A., a acţionat în mod repetat, săvârşind fapte cu violenţă asupra mai multor persoane”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Cea mai recentă victimă căzută în plasa interlopilor este o persoană care a fost bătută și sechestrată pe seama banilor câștigați la jocurile de noroc. Victima ar fi primit doar 65.000 de lei din cei 80.000 câștigați. Reprezentanții localului i-au solicitat să se întoarcă după suma restantă peste o săptămână, dar în loc să primească bani a fost bătută, sechestrată și amenințată cu supunerea la perversiuni sexuale anale și orale. Toate acestea s-au întâmplat după ce liderul grupării s-ar fi deplasat la adresa localului, împreună cu trei suspecți și alți doi agenți de securitate ai firmei de pază din umbra căreia acționau.

„Suspecții au sechestrat-o apoi pe partea vătămată timp de mai multe ore şi au supus-o violenţelor, aplicându-i lovituri la nivelul capului şi trunchiului, pentru a o determina să joace la aparate pentru a restitui din banii primiți. Pe lângă violenţe, victima a fost obligată la un moment dat să se dezbrace de haine, de la brâu în jos, ameninţată fiind cu supunerea la perversiuni sexuale anale şi orale”, a mai transmis DIICOT.

promovare banner maxagro

Procurorii spun că de-a lungul timpului victimele ar fi fost amenințate și nu au depus plângeri penale sau le-au retras ulterior de teamă. Cei șapte inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore și prezentați cu propunere de arestare pentru 30 de zile. În total sunt vizați 34 de suspecți.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș și a Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Imaginea are caracter informativ

publicitate tmc 640