O problemă cu care se confruntă poliția rutieră din județ este neatenția copiilor și a șoferilor care generează accidente la trecerile de pietoni de lângă școli. Cu tot efortul depus de polițiști, elevii primesc educația greșită acasă.
Poliția rutieră se plânge de lipsa responsabilității din partea părinților care își învață copiii să traverseze pe unde apucă. Din această cauză, numărul accidentelor în care au fost implicați elevii a crescut în primele luni ale acestui an față de anul trecut. „Anul trecut au fost înregistrate 12 accidente generate de traversarea prin fugă sau neregulamentară a străzii în care au fost implicați elevi. În primele luni ale acestui an deja au avut loc trei accidente rutiere cu elevi, toate pe fondul traversării neregulamentare”, explică inspectorul Dorin Țugmeanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.
Toate aceste cazuri grave au fost generate nu din lipsa unor cursuri de prevenire în rândul elevilor ci din cauza educației primite acasă. „Activitatea de educație rutieră se desfășoară în școli, dar se pare că nu este suficient. Ar trebui ca fiecare dintre noi să observe cum trec elevii strada. Am asistat de multe ori cum un părinte trecea strada de mână cu copilul prin locuri deloc permise”, mai adaugă inspectorul IPJ CS. Din păcate, de cele mai multe ori, acesta este lucrul pe care îl va pune în practică elevul în drumul său spre școală.
O soluție pentru această situație, explică inspectorul Dorin Țugmeanu, este ca la orele de dirigenție să fie invitați și părinții cărora să le fie explicat din nou regulile pe care trebuie să le respecte ca pietoni și problemele în rândul elevilor generate de inconștiența lor.
Foto ziare.com