FOTO: Preotul Petru Berbentia, noul părinte protopop al Reșiței

Evenimentul cultural care a marcat weekendul a fost unul de natură religioasă, care a transformat Reșița, pentru o zi, în capitala ecumenică a județului Caraș-Severin.

În prezența Episcopului de Caransebeș, PS Lucian, preotul Petru Berbentia a preluat conducerea celor 70 de parohii care aparțin de municipiul Reșița. Pe lângă Prea Sfinția Sa, la Sfânta Liturghie au participat și cei 90 de preoți care sunt, de acum, în subordinea preotului paroh. De altfel, ierarhul care conduce Episcopia Caransebeșului a fost întâmpinat de edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.

1

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost neîncăpătoare, întrucât oficialii Reșiței și ai județului, dar și enoriașii au luat cu asalt lăcașul de cult, ca să participe la ineditul eveniment. Vizibil emoționat, părintele protopop și-a exprimat mulțumirea față de faptul că sute de oameni au răspuns invitației sale, de a participa la eveniment.

6

Le mulțumesc tuturor acelora care m-au sprijinit, tuturor celor care au răspuns invitației mele și, nu în ultimul rând, familiei care întotdeauna m-a sprijinit și m-a ajutat să îmi îndeplinesc misiunea”, a declarat preotul Petru Berbentia în fața mulțimii.

4

PS Lucian și-a declarat la rândul său încrederea în faptul că Protopopiatul Reșița este lăsată pe mâini bune, întrucât noul protopop este un bun organizator, dar și un „mărturisitor”, care răspândește credința în Dumnezeu atât în Banatul Sârbesc, cât și în Valea Timocului, Ungaria sau alte țări ale Uniunii Europene.

5

Practic, părintele protopop Petru Berbentia și-a preluat atribuțiile încă din după-amiaza zilei de sâmbătă și este pregătit să demonstreze că va gestiona ca la carte problemele care se vor ivi în Protopopiatul Reșița.

banner 1000 x 100 hd