Pericol public, sub sechestru DGA! „Perla Banatului” se prăbușește printre dosare penale!

Una din cele mai frumoase clădiri din centrul istoric al stațiunii Băile Herculane stă să cadă în timp ce organele de cercetare penală investighează fapte de corupție, instituțiile statului rămân la fel de nepăsătoare, iar primarul are efectiv mâinile legate!

Băile Neptun reprezintă în momentul de față un adevărat pericol public, după ce ani de zile a fost bătaia de joc a unor investitori de carton. Clădirea se dezintegrează de la o zi la alta, iar accesul în zonă este restricționat deoarece pericolul de prăbușire este iminent. Mai grav este că, acum, când imobilul a ajuns în proprietatea orașului, a Primăriei Băile Herculane, nu sunt prea multe de făcut. Primarul Cristian Miclău, în afara unor demersuri către mai multe ministere, nu are decât să aștepte. Cât e însă imposibil de anticipat, iar bătrâna clădire se poate face una cu pământul până când se va găsi soluția prin care să fie salvată.

Băile Neptun au fost ale domnului Valeriu Verbițchi. S-a făcut la un moment dat un schimb. Primăria a preluat Băile Neptun, iar dânsul a rămas cu Hotelul Traian. Noi ne-am ales cu clădirea dărăpănată, practic, cu o mulțime de probleme. Terenul de sub clădire este al lui Valeriu Verbițchi, este sarcină pe el, pentru că este un proces în derulare şi până nu se finalizează procesul, nu prea se poate face nimic cu el. Terenul este pus sub sechestru de către procurori. Clădirea nu are nicio sarcină pe ea, dar nu se pot obţine finanţări europene, dacă nu ai și terenul. Aşteptăm să se finalizeze procesul, e singura opţiune”, a explicat situația delicată primarul Miclău.

Timpul joacă un rol foarte important pentru salvarea Băilor Neptun din Herculane. Procesul despre care vorbește primarul și care îl privește pe omul de afaceri Valeriu Verbițchi, proprietarul terenului de sub clădire, se află abia în primă instanță și având în vederea complexitatea speței e posibil să dureze mult și bine. „Eu sper să nu dureze foarte mult, pentru că este un pericol public în momentul de faţă. Bucăţi din tencuială au început să pice, acoperişul s-a prăbuşit pe o parte. Am făcut adrese la Ministerul Culturii să ne sprijine cât mai urgent în rezolvarea acestei situaţii, la Ministerul Dezvoltării, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns”, a mai spus edilul-șef.