UPDATE. Pericol de explozie în Băile Herculane!

Pompierii din Băile Herculane au fost solicitați să intervină de urgență la un incendiu izbucnit într-un restaurant din zona gării. În apropiere se aflau mai multe butelii care puteau exploda în orice moment.

Un incendiu care putea avea urmări mult mai grave a izbucnit în această după-amiază în magazia unui restaurant din zona gării, după cum anunță Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU „Semenic”. Incendiul se manifesta cu flacără atunci când au ajuns pompierii la fața locului.

Focul a izbucnit într-o magazie, lângă bucătăria în care erau depozitate alimente, mobilier etc. În apropiere se aflau și mai multe butelii, pe care pompierii au reușit să le îndepărteze la timp, evitând astfel un posibil deznodământ nefericit.

Incendiul a fost anunțat prin apel la 112 cu câteva minute înainte de ora 13, fiind lichidat după aproximativ o oră.

Ora 16.15

Pompierii au anunțat că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui cablu electric cu izolație deteriorată care se afla lângă lemne și plăci usb, ușor inflamabile. Au fost distruse două cuptoare pentru pizza, o ladă frigorifică cu alimente, un cuptor cu microunde, piese de mobilier și alte alimente. În total au fost afectați circa 200 de metri pătrați.